dykk i arkivet etter uvær og sykdom..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-20 18:37:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-20 18:50:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-01-22 17:25:10
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-02-02 13:24:59
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger627
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173116} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Steinulf L.
Dette var et vakkert skue, men jeg har et par punkter: Bildet er sikkert i vater, men motivet med både åser og vann synes å falle av mot hoyre. Det gir et inntrykk av at bildet (horisonten) ikke er rett. Jeg synes bildet er litt blekt og ville justert toneforløpet med kurveverktøyet.
Vakkert landskapsmotiv. God bedring.
ingebjørg fyrileiv g.
takk for kommentar, Steinulf.
Bildet skulle rettes opp, men det ble glemt av.
Fargene har også fått mer futt:)
Eli B.
Jeg likte egentlig fargene i v1 veldig godt, men som Steinulf sier, kanskje litt mer kontrast. V3 er klart den beste med at du har rettet opp horisonten, og gir da et bedre inntrykk av landskapet, man trenger ikke å tenke på at bildet heller. Liker også her blåtonene du har valgt, likevel hadde jeg gjerne ønsket å se denne versjonen i de opprinnelige fargene.
mvh Eli
Magnar B.
vakkert landskap… likar tonane i v1 godt… ellers funka det bra visuelt at det halla litt mot høgre… kanskje fjella var sånn? Då treng ein jo ikkje retta dei opp. Syns komposisjonen fungerer godt m lyse og mørke felt. Ønskjer deg ellers god bedring og litt fint fotovær!
Jan Frode A.
Hmmmmm....jeg pendler og pendler, og lander på versjon #2 :-)
Liker fargetonene i denne versjonen. Om landskapet heller? Vel, egentlig syntes jeg at det er vanskelig å si. Med horisont tenker jeg på overgang mellom hav og himmel, og her er der jo ingen av delene. Som Mangnar skriver: kanskje fjella var sånn? I alle fall (etter min smak) fungerer fargene i 2'ern best, sammen med utsnittet. OK at 3'ern ser mere 'rett' ut, men her har du fått et uheldig kutt av vannet i nedredelen.

mvh Jan Frode
Magnus A.
Dette var flott,og tror kanskje ver2 er best.Synes ikke du bør rette opp bildet,det er nok bare synsbedrag som gjør at bildet virker skjevt.Fargene i ver2 har kanskje fått vel mye ''futt'',men et nydelig bilde.
mvh.Magnus A.
Tone A.
Vakkert fjellstemning bilde med fine blåtonar og kontrastar. Eg likar best v2 pga fargane og forgrunnen med det vesle vatnet som ligg omkransa av mørkt landskap. Mellomgrunnen med vatnet som er opplyst av det låge skydekket, gir ein fin kontrast i bildet. Fjelltoppane som stikk opp av skydekket bind isaman fjelltoppen frå venstre hjørnet. Bakgrunnen med litt ''blåne mot blåne'', har fine former og linjer som kjem fram mot den lyse himmelen. Eg sunes heller ikkje at du treng å retta opp bildet. Flott lys og vakker kveldsstemning.
God bedring, Ingebjørg!
:) Tone
Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Jeg føler at farvene i v1 stemmer nokså godt med virkeligheten, de andre to versjonene har litt ''grelle'' farvetoner spør du meg.
v1 har en liten helling ja, og i v3 har du rettet opp litt for mye slik at bildet heller for mye andre veien.

Ellers et storslagent landskap, øde men allikevel mange interessepunkter med himmel, fjell, skyer og landskap med fjell, skog og vann. Interessant med fjellet som en siluett i venstre forkant, åser kledd med trær. Vann, eller er det hav? og lave tåkeskyer?. Horisonten er fin med lag på lag med fjell.

Synes du har fått det veldig bra til, og som sagt, v1 for meg.

mvh arild
Håvard H.
Versjon 3 er best etter min mening. Best farger og kontrast.
Komposisjonen er kanskje litt for balansert/sentrert, kunne
kanskje hjulpet med enda bredere format. Ellers bra

HH
Espen A. I.
Vakkert! Nyydelig dybde og flotte blåner. Liker tåken mellom, ja du kan dette.

Og ja, god bedring

mvh Espen
Janne L.
For et roligt og smakfuldt bilde du har her. Velidig flott. Det er noe dystert over det. Kanskje det er fargene. Men det kler bildet. Jeg likte v1 best uten tvil. Flott!
Janne
Kristel S.
Hei Ingebjørg, håper du har kommet deg godt igjen, og håper du får tatt noen fine bilder av uværet!
Flott bilde, også dette vekker min misunnelse over den storslagne naturen du er omgitt med. For meg er #1 den mest naturlige, både med tanke på ''horisont'' og farger. Men dybde i fargene har du fått best til i #2. Dette med å rette det opp; for meg ble det helt skjeivt i 3'en, jeg kunne ikke skjønne hva du mente med ''å rette opp'' før jeg leste nedover. Det synes best på skyene, som jo heller voldsomt.
Jeg får et savn etter å se ennå mer, men kameraet har jo sine begrensninger...
:) Hilsen Kristel.
Carsten A.
Nja, her må jeg nok gå mot strømmen. Naturen er vel bra nok den, men bildet syns jeg ikke ble særlig vellykket. Lyse skypartier er delvis klart utbrent, og mørke partier kraftig gjengrodd, hvilket jeg ser som en vesentlig innvending, såvel av billedmessig som av teknisk art.

Det valgte utsnittet er gjort på lang avstand, og får da liten dybde. Jeg savner et eller annet i forgrunnen. Det må vel ellers regnes som en ganske vanskelig oppgave å få frem noe billedmessig interessant av slike avstandslandskap. Skal man da få frem et godt toneforløp med detaljer i såvel lyse som mørkere partier er valg av hensiktsmessig opptakslys en vesentlig forutsetning - det samme gjelder eksponering og bildebehandling.

V3 er vel forsåvidt korrekt rettet opp, reflekser i vannflater ser noenlunde loddrette ut. Men det er altså ikke en mindre og næmest ubetydelig skjevhet i V1 som etter min mening er det vesentlige her.

MVH CA

Torbjørn K.
Hei. Jeg er tildels enig i både skryt og CA. Har i det siste begynt å like landskapsbilder tatt med teleoptikk veldig godt, og dette er et godt eksempel på det. Synes motivet, vannet skyene og komposisjonen forøvrig er svært bra. Er også noe enig i det CA skriver om at lyset kanskje er noe hardt som gir litt utbrendte reflekser og skyer. Har ingen problem med at mye av de mørke partiene er gjengrodd og detaljløse, men kunne tenke meg en eller annen form for gradering av tonene bakover for å få mer dybde i bildet.

Torbjørn
Christian H.
Jeg kan også til en viss grad være enig i det Carsten sier. Det som likevel redder bildet for min del er fargespillet i det øverste vannspeilet, lyset der og lyset under skyen til venstre. Når det gjelder farger går jeg helt klart for v1. Denne versjonen er også rett nok. I dette bildet syntes jeg ikke det er så viktig hva som faktisk er rett, men hva som føles rett. Det gjør v3 ikke.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for god, konstruktiv kritikk og ærlighet.

Eli - v1 er de oprinnelige fargene.
Arild - det er vann. Og lave tåkeskyer.
Kristel - jeg er svært takknemlig for den naturen jeg har vokst opp med! :)
CA - jeg er klar over utbrentheten (som forøvrig blir forsterket av fargene i 2 og 3), men den plager meg ikke. Liker selv v1 best, pga fargene. Etter å ha gitt de mer futt, ble de for unaturlige og misvisende med den visuelle opplevelsen jeg hadde. Skjønner hva du mener ang. dybden, men ser ikke noe problem at det ikke er noe der, i forgrunnen. Jeg synes også at de mørke partiene kan bli litt for gjengrodd, men hadde de ikke vært det, tror jeg ikke at jeg hadde fått de lagene jeg ønsket.

Når det gjelder bildet i vater, er det nok v2 som stemmer mest med det virkelige.

ingebjørg
Kurt S.
Foretrekker V1. Det er litt vanskelig med slike bilder som ikke har noen klar horisont å måle etter.
Har vært slike diskusjoner før her på dotten og konklusjonen blir som regel at bildet bør SE RETT UT selv om ikke naturens linjer ikke er i vater.
Dersom du da roterer V1 1 gr. mot klokka mener jeg bildet ser rett ut.
Det var da ganske krevende lysforhold du ga deg i kast med og det er bra. Utfordringer må til.
Nå vet jeg ikke hvordan orginalen ser ut men jeg ville nok foretrukket at naturen i forkant ikke ble fullt så svart og gjengrodd.
Dersom det er litt informasjon i disse områdene vil shadow/highligt funksjonen i P.S være et nyttig hjelpemiddel. Finnes i Cs og CS2.
Det utbrente i tåka tror jeg at jeg ville forsøkt å fikse litt på med kloneverktøyet. Med forsiktighet skulle det gå bra uten at det vil vises.
Et litt mindre utbrent område der ville vært å foretrekke.
Kanskje ville jeg forsøkt å ta av litt på brighntess/kontrast på vannet også.
Nå synes du vel det ble mye pirking-:)
Synes dette var en storslagen og flott utsikt av vakker natur. Tåkedisen gjorde seg veldig godt og tilførte mye spenning i bildet.
Det skorta bare noe på det tekniske denne gang. Men, men...du har talent, interesse og ikke minst en flott innstillingtil det du holder på med. Da er det bare å bite tenna sammen og STÅ PÅ-:)
Mvh Kurt
Avsluttet .
tror vel det meste er sagt her! så jeg legger bare til at jeg synes bidle er veldig stemningsfult og pent! tror jeg likte V1 best!

thomas
Linn J.
Dette likte jeg veldig godt, det er liksom evigvarende. Tar aldri slutt.
ingebjørg fyrileiv g.
takk for nye kommentarer.

Legger ut en versjon til, med forgrunn.
Håper ikke dere legger merke til ramma..
Er klare over at skyene er svært utbrente der, men det er
bare for å vise hvordan bildet er med forgrunn. Er det bedre?
(tenker ikke på selve bilder, farger osv, bare motiv m/forgrunn)

Skal prøve å jobbe med det du foreslår en gang med mer tid, Kurt.
Setter pris på at du tar deg tid til å skrive så mye!

ifg
Fred S.
Seint ute, og enig med de fleste om et eller annet. Kanskje ikke noe uforglemmelig bilde, det har dessuten en del tekniske svakheter ( som er nevnt av andre), og egentlig bør du takke CA for at han går ''mot strømmen'', som han sier, han påpeker mye du kan legge deg på hjertet.
Når en ser bort fra tekniske mangler så er jo bildet ganske pent da, men det tar ikke helt tak i meg ( selv om det er mye skodde å se...) Det blir på en måte litt tamt, mulig at det framstår litt blast. Blåfargen i no 3 hjalp litt, men ikke nok.
Litt av et skue må det ha vært ( Seierstuva ? ). Håper du tok flere bilder, dette er et motiv som du bør kunne jobbe kreativt med på PC`en.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Takk, Fred.

Selvfølgelig takker jeg CA ! Er glad for hans ærlighet og mot ''strømmen-gåing'' her.
Det er jo slikt man lærer av.

Ja, virkelig et vakkert skue, det var det.
Seiertuva stemmer, hvordan visste du det? -kanskje jeg har nevnt det under noen av mine andre bilder, det kan jo tenkes..

Jeg tok masse bilder:)

IFG
Roger K.
Hei og god kveld, Ingebjørg!
Ja her har du fått mye nyttige kommentarer tilbake på bilde. Her har du så absolutt ikke hatt lysforholdene på din side og krever derfor ekstra av fotograf. Litt planlegging i forkant kan også hjelpe på. Nå virker det som du bruker fjellet mye og derfor kjenner til lysets innfallvinkler på de steder du går og kanskje lurt å planlegge turer etter det. Jeg jobber mye etter det og arbeider med motiv en stund i forvegen før jeg stikker av gårde. Får det lyset jeg ønsker, men det krever jo at du har muligheten til å bruke alle døgnets timer om en er nordpå i alle fall (sommerstid).

Mvh RK
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til deg, Roger. Ja, jeg burde kanskje planlegge litt mer ang. lyset.
Men fjellturer skjer ofte på impulsen:)

Steinulf: Tusen takk for forslaget!
Er litt treg på å sjekke den mailen, men bildet er lagt ut.

Min favoritt er dermed #5 og #1..Klarer ikke helt å gi slipp på den..

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu