Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Gaute S.
Det finnes ganske bra utvalg av viltkamera på markedet nå, men felles for dem alle er moderat/dårlig teknisk bildekvalitet sammenlignet med dSLR. Jeg vurder derfor å gjøre et gammelt Canon 300D om til viltkamera.

Jeg tenkte å bruke et 12V MC batteri (tørt) som strømforsyning. I tillegg trenger jeg en bevegelsesdetektor, helst med en viss form for intelligent elektronikk slik at man kan justere hvor mange bilder som tas osv. På sikt kan det nok også tenkes at jeg utvider med (IR) blitser for nattfoto. Kamera og elektronikken har jeg tenkt å bygge inn i en vanntett boks.

Jeg sliter imidlertid med å finne en grei/enkel/billig utløser som reagerer på bevegelser. Jeg ser at www.viltkamera.no har akkurat det jeg er ute etter, men jeg synes prisen er noe stiv ( http://www.viltkamera.no/webshop/sensorer-c-68.html ).

Jeg er derfor interessert i tips, linker og erfaring med denne typen produkter og oppsett generelt.
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 5 hovedsvar og 3 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Bjørn E.
Bevegelsessensor
Prøv denne enkel og billig.
Ikke perfekt men den funker.


http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=162952889
- #2 +/-
Pål Arne N.
+1
Pentax-kameraer har en funksjon som heter "catch-in-focus", da trenger man bare kameraet, et manuellfokus objektiv og en trådutløser.

Det fungerer ved at man fokuserer der man forventer at motivet vil komme og låser utløseren. Da vil kameraet knipse i vei når et dyr passerer fokuspunktet. Har brukt det endel på fuglebrettet for å teste ut, fungerer utmerket.
Asle F.
Pål Arne N skrev:
Pentax-kameraer har en funksjon som heter "catch-in-focus", da trenger man bare kameraet, et manuellfokus objektiv og en trådutløser.


Det har Nikon også, men då må ein ha autofokusobjektiv. Det ville overraske meg om ikkje kamerahus frå Canon også kan brukast på denne måten.
Gaute S.
Takk for tips, men det er såvidt meg bekjent ikke mulig å gjøre dette med Canon dSLR.
- #3 +/-
Knut-Sverre H.
Trailmaster har godt utvalg og brukes av folk som Nick Nichols i Nat Geo, og prisene ser ikke så halvgærne ut.

http://www.trailmaster.com

Knut-Sverre H.
Ved nærmere ettersyn ser det ut til at nettisiden ikke er oppdatert på svært lenge... urovekkende.
- #4 +/-
jarl kjetil j.
Terje Sylte har skrevet en "bruksanvisning" på hvordan han har rigget DSLR for bruk med fotoceller. Mulig du kan få noen tips der:http://terjesylte.blogspot.com/2010/08/hvordan-lykkes-med...eller.html

jkj
- #5 +/-
Knut-Sverre H.
Kom på denne - her er det mye artig :-)

http://www.cognisys-inc.com/home_cogn.php