Paphiopedilum moquetteanum x glaudileferum
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D800
  • Nikkor mikro 60 mm
  • Brennvidde60mmmm
  • Blenderf/20
  • Lukker30s
  • Nei
  • AnnetISO 3200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_999450} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Veldig flott og fargerikt makro her, nydelige detaljer. Mvh Tony.
tom mamen b.

oj-oj-oj så vakkert Jan (lurer på: skulle det vært noe mer luft på h.side??? Jeg synes kanskje bildet blir litt tungt på høyre side!)

mvh

TMB
Jan G.

Takk for kommentarer! Toms spørsmål er spennende. Du vil kanskje ha lagt merke til at jeg svært ofte velger sentrering og kvadratisk format i mine bilder. Dersom et motiv har et sterkt meningsbærende innhold eller et markert visuelt preg, velger jeg gjerne sentrering. Men jeg kan også gjerne velge "det gylne snitt" eller der omkring, når jeg synes bildet trenger å tilføres litt spenning. Men det "gylne snitt" kan lett bli en lettvint "klisje".
Mvh Jan
Terje M.

Nydelig stemning i dette bildet, v2 funker best for meg.

Mvh
TerjeM
Harald N.

Flott av ein vaker blom.

Mvh Harald
Carsten W.

Alle versjoner har noe for seg, men jeg syns faktisk at første kutt fungerer best. Så min magenfølelse er enig med din...;)
tom mamen b.

ser absolutt poenget ditt Jan og jeg følger deg langt på vei, - derfor var det bare et sp.mål fra meg - ikke en anbefaling :-)


mvh

TMB
Walter S.

Jeg velger meg versjon #2 som den som ligger mitt hjerte nærmest. Kontrasten og plasseringen av objektet.
Dette er et interessant spørsmål, det om plassering av slike blomstre. Nå anser jeg dine orkide-bilder for å være mest "artsbilder" og dokumentasjons-bilder og ikke så mye fotografi.

I slike tilfeller så tar man mest hensyn til objektet og mindre til f.eks. komposisjon, rule of thirds, plassering o.s.v.

Jeg har nettopp i dag lagt ut noen slike bilder her: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7239...utvalgid=9 - hvor akkurat samme forhold gjør seg gjeldende. Båt-bildene fra Østerelva er mest dokumentasjon og ikke fotografi i vanlig forstand.

Det var forresten morsomt å se, når jeg skulle kopiere denne linken her i fra mitt bilde, så oppdaget jeg at du, Jan - nettopp har avlagt meg et besøk der med kommentar. Snakk om å være synkronisert!
:o)

Mvh,
Walter
Jostein S.

Hei
Vakkert som alltid Jan
Fin effekt med de mørke bakgrunnen
Jostein
Solvår B.

V2 = vakkert.
Jeg ser at Walter betrakter dine orkidébilder som dokumentasjon. Ja, det er en flott dokumentasjon. Du har også gitt oss mye info. i tekst under bildene. MEN for meg er bildene først og fremst en estetisk nytelse.
: ) Solvår
Sissel Elisabeth H.

Nydelig blomst med flotte detaljer som fremheves av det gode lyset og de fine fargene. Jeg velger meg v2.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu