Vanda teres
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D800
  • 60.0 mm f/2.8
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1011013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Carsten W.
Fasinerende igjen.
Jeg håper å bli mer fleksibel i fremtiden, og da må jeg besøke drivhuset deres. Og ta med stativet og så må du lære meg belysningen av slike motiver;)
Harald N.
Det vil ingen ende ta, flott bilete av nok ein vaKKER BLOM.

mvh Harald
Jan G.
Hei, takk for hyggelige kommentarer. Det har vært frodig og mangfoldig i drivhuset i sommer. Aud har importert nye sorter i vår og å blomstrer noen av dem.

Karsten, jeg tar ikke bilder av orkideene i drivhuset, først og fremst på grunn av et spesiallys som gir bildene et orange fargestikk. Dessuten står plantene nokså tett og den ene planten passer ikke til den andre.

Når en orkide kommer i blomst flyttes den inn i en vinduspost i stuen som er vendt på syd. For å få en rolig bakgrunn plasserer jeg en sirkelrund, sort skjerm mellom glasset og potten. Det gir en effekt som minner om motlys. Siden solen står høyt nå, kommer det godt lys mellom planten og den sorte skjermen. Jeg bruker som regel stativ, men kan også eksperimentere litt med høy ISO og kort lukkertid.

Jeg har også et lite atelier på "høgaloftet". Det er et skråvindu mot øst. Jeg har et bakteppe i sort, som rett og slett er et Ikea-rullegardin. Også her bruker jeg mye ISO, men jeg har også en Speedlight og en led-lykt. Jeg har også et Style FX sett.

FX-settet har både blitz og formingslys. Jeg har koblet ut blitsen og satt sterke led-lys i holderen for formingslyset. Jeg leste i Digital Foto at en av forfatterne hadde sluttet å bruke blits nå når fotobrikkene er så lysfølsomme.

Så når du kommer på besøk Carsten, skal du gjerne få kikke inn i drivhuset, men bildene må du ta inne i stuen eller på loftet.

Mvh Jan
Roar K.
Flott og perfekt som alltid -
og snart får du visst en lærling også.

Roar
Trygve B.
Jeg støttet det som er sagt. Praktfullt det er rette ordet her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu